Nejc Grm (rojen 1992 v Ljubljani) sodi v mlajšo generacijo uspešnih slovenskih harmonikarjev. Velik poudarek daje predvsem poustvarjanju novih del, s katerimi si prizadeva za uveljavitev harmonike kot koncertnega glasbila in v ta namen sodeluje s priznanimi skladatelji, s katerimi tudi nastajajo nova dela, ki so stalnica v koncertnih programih. Poleg originalnih del za harmoniko 20. in 21. stoletja so v njegovem repertoarju v enaki meri tudi dela mojstrov predvsem iz obdobij baroka in klasike.

Grm se je pri sedmih letih začel učiti harmoniko v Glasbeni šoli Litija – Šmartno pod mentorstvom Dušana Drobniča. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Ernöju Sebastianu, študij na ljubljanski Akademiji za glasbo pa je z odliko »summa cum laude« zaključil v razredu doc. Luke Juharta. Prvo leto na akademiji ga je poučeval doc. Primož Parovel. Med magistrskim študijem se je v sklopu programa Erasmus+ izpopolnjeval na enoletnem izmenjalnem študiju na Sibelius Academy v Helsinkih pri prof. Veliju Kujali. Šolanje je nadaljeval na specializiranem magistrskem študiju interpretacije sodobne glasbe na Visoki šoli za glasbo v Baslu pod mentorstvom Mika Svobode, kot tudi na mojstrskem študiju (Konzertexamen/Maisterklasse) na Visoki šoli v Freiburgu pri prof. Teodoru Anzellottiju. Oba študija je zaključil z odliko. Trenutno je na zaporednem izpopolnjevalnem študiju sodobne glasbe na Visoki šoli v Baslu.

Visoka šola za glasbo v Freiburgu ga je izbrala za predstavnika na festivalu “Rising Stars 2019” v Karlsruhu, kjer se je na zaključnem gala koncertu kot solist predstavil ob spremljavi orkestra Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz. Kot solist je nastopil tudi z Orkestrom Slovenske vojske, s Pihalnim orkestrom in z Godalnim orkestrom Akademije za glasbo Ljubljana. Redno sodeluje v različnih komornih sestavih, najaktivneje pa v duu Novum s saksofonistom Janom Gričarjem, v duu z violončelistko Katarino Leskovar in s kvartetom Concept Store.

S težnjo po nenehnem odkrivanju novih glasbenih razsežnosti sodeluje s številnimi priznanimi skladatelji sodobne klasične glasbe, kot so Uroš Rojko, Matej Bonin, Stylianos Dimou, Marta Śniady, Olli Virtaperko, Francisco Dominguez Robles, Tobias Krebs, Yulan Yu in drugi.

Med študijem se je udeleževal številnih tekmovanj, na katerih je praviloma prejemal najvišje nagrade. Je laureant mednarodnih tekmovanj v Pulju (Hrvaška, 2011) in v Sydneyu (Avstralija, 2012), kjer je postal absolutni zmagovalec tekmovanja. Prav tako je zmagal na mednarodnih tekmovanjih Svirel, v solo kategoriji in v kategoriji komornih zasedb. Prav tako je dvakratni prejemnik prve nagrade na državnem tekmovanju TEMSIG (2011, 2014), štirikrat se je udeležil mednarodnega tekmovanja v Beltincih in prav na vseh tudi zmagal. Najodmevnejša pa je vsekakor lanska zmaga na prestižnem tekmovanju Nicati Concours, kjer so skupaj s kvartetom Concept Store poleg prve nagrade prejeli še nagrado občinstva.

Grm je bil prejemnik Zoisove štipendije od leta 2008 do 2017 in prejemnik štipendije Ministrstva za kulturo. Za svoje udejstvovanje na glasbenem področju je leta 2012 prejel županovo nagrado Občine Litije, leta 2014 pa Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani.