Harmonikar Nejc Grm sodi v mlajšo generacijo uspešnih slovenskih harmonikarjev. Velik poudarek daje raziskovanju in bogatenju harmonikarskega repertoarja. V največji meri se posveča sodobni glasbi, v precejšnji meri pa zasledimo na njegovem repertoarju tudi glasbo vse od obdobja baroka in klasicizma.

Po končanem Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani je študij nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je nazadnje diplomiral z najvišjo oceno “summa cum laude”. Med letoma 2014 in 2015 je bil na izmenjavi Erasmus na Sibeliusovi akademiji v Helsinkih. Nato se je preselil v srednjo Evropo, kjer je na Visoki šoli za glasbo v Baslu (Hochschule für Musik Basel) opravil magistrski študij specialističnega glasbenega izvajanja sodobne glasbe ter magistrski študij glasbene pedagogike v Luzernu, na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu pa je z najvišjo oceno končal “Maisterklasse”. Študiral je pri Ernöju Sebastianu, Luki Juhartu, Veliju Kujali, Miku Svobodi, Anne-Marii Hölscher in Teodoru Anzellottiju.

V času študija je bil Grm štipendist Zoisove štipendije in štipendije Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. Prejel je številne nagrade in prva mesta na državnih in mednarodnih tekmovanjih, med drugim v Sydneyju, Pulju, Beltincih in Svirelu. Za pomembne umetniške dosežke na akademiji je prejel nagrado Univerze v Ljubljani, Prešernovo nagrado (2014), ki jo vsako leto prejme posamezni študent. Za leto 2021 je prejel glasbeno nagrado Kiefer Hablitzel | Göhner. Grm je s Concept Store Quartetom osvojil 1. nagrado ter nagrado občinstva na prestižnem tekmovanju Concours Nicati 2019 v Bernu.

Že od študija dalje se posveča sodelovanju s sodobnimi skladatelji, naroča njihova nova dela, z njimi vstopa v ustvarjalni dialog, bodisi solo bodisi v različnih zasedbah, več kot 50 krstnih izvedb novih del. Redno sodeluje z Urošem Rojkom, Mikom Svobodo, Stylianosom Dimou, Marto Śniady, Matejem Boninom, Andyjem Frankom, Ollijem Virtaperko in neštetimi drugimi skladatelji. Ta zvočna srečanja so bila od takrat dobro dokumentirana.

Kot predan komorni glasbenik je Grm član več zasedb, med drugim Concept Store Quartet, Ensemble Neuverband, Duo Leskovar-Grm (violončelo-akordeon), Duo Novum s saksofonistom Janom Gričarjem. Kot solist je nastopil z orkestrom Deutsche Stadtsphilharmonie Rheinland-Pfalz, orkestrom HfM Karlsruhe, godalnim in pihalnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani. Njegova strast do sodobne glasbe ga je pripeljala do nastopov s številnimi ansambli, med drugim z Ensemble Recherché, Ensemble Proton Bern, Collective LoveMusic, Ensemble Phoenix, Le Nouvel Ensemble Contemporain, Ensemble Neofonía in Sinfonietta Basel.

Od leta 2017 živi v Baslu.